Пловдивчанинът, разхождан на каишка от Куката, Емили и Чеченеца: Не са ме карали

Image_16994504_40_0

Никой не ме е карал. Чувствах се притеснен, защото те са по-големи от мен.

Това обясни пред Районния съд пловдивчанинът Денислав Делчев, разхождан като куче на каишка от инфлуенсърите Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Даниел Йорданов, познат като Емили Тротинетката. Разпитван от адвокатите на тримата и обвиненият за техен съучастник Стоян Карапанов, 20-годишният категорично отрече да са го заплашвали или карали насила да се снима в клипа, който обиколи социалните мрежи. Посочи обаче, че се е чувствал гадно. Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката бяха задържани на 5 април м.г., 2 дни след като записали видео, в което разхождат Денислав с колан на врата като куче из пловдивски мол. То беше качено в интернет повторно от варненеца Милен Стаматов и бързо събра хиляди гледания. Тримата прекараха почти 2 месеца зад решетките. По-късно в хода на разследването по делото беше обвинен и Стоян Карапанов, който беше с най-леката мярка за неотклонение – подписка.

„Стоях си вкъщи и си разглеждах фейсбука, когато попаднах на живо излъчване. Успях да сваля клипа, преди да го изтрият и да го кача, изказвайки отвращението си. Видях как групата зад мен, заедно с още хора, бяха вързали Денислав с колан, подхвърляха му чашки, караха го да лае“, разказа пред съда Стаматов. Той добави, че много хора изказвали възмущението си от клипа в коментарите, а един от тях била бивша учителка на младежа. Тя му казала, че Делчев имал специални образователни потребности и свързала Милен Стаматов с родителите му. 28-годишният мъж ги питал дали ще заведат дело. „Баща му каза, че са го обмисляли, но имат по-малко дете със заболявания и ако имаха средства, те биха отишли за него“, обясни Стаматов. По думите му предложил на семейство Делчеви да организира кампания за набиране на пари.

Мъжът обясни, че преди първото заседание по делото не говорил с Денислав, а само с родителите му. Те му казали, че синът им е бил притесняван от Стоян. Пострадалият от своя страна му казал, че се притеснява от тримата инфлуенсъри, защото са го търсили на работата му.

В съдебната зала стана ясно, че Милен Стаматов е съсед на Тихомир – приятеля на Емили Тротинетката, във Варна. По думите му не се познавали от преди това, но са разговаряли няколко пъти на тема клипа с Денислав. Стаматов каза още, че не може да каже какво е психическото състояние на младежа, но се доверил на учителката му и използвал нейната информация. По време на едно от заседанията за определяне на мярка за неотклонение на Емили, Куката и Чеченеца беше посочено, че според направена експертиза Делчев няма психически проблеми.

Понеже заседанието продължи дълго, съдът обяви почивка. По време на нея Тодор Чалъков твърдеше, че по дарителската сметка са постъпили над 80 000 лв. Всичко било схема, а Стаматов и бащата на Денислав си разделили парите. Пред магистратите обаче 20-годишният каза, че е получил 5200 лв., от които 1200 лв. дарил на 3 деца.

„Бях на работа и моят колега Стоян ми писа, че ще има скандален клип с Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката. Аз му казах, че съм уморен, но той настояваше да участвам“, обясни в залата Денислав. Карапанов продължил да му звъни и той склонил. Пристигнал в мола, където седнал със своя познат и двамата мъже. После при тях дошли Емили, Тихомир и приятелката им Елизабет Зарева. Куката го инструктирал – казал му, че във видеото трябва да е на четири крака и да изпълнява команди. Тротинетката му хвърляла чаша, той я носил, обикаляли търговския център на каишка. Всичко снимала Елизабет. „След клипа със Стоян си тръгнахме. Като се прибрахме майка ми ме пита с кого съм бил. Аз се притеснявах да ѝ кажа“, обясни Денислав Делчев.

Младежът каза още, че преди също е излизал с пловдивските инфлуенсъри Тодор Чалъков и Петко Караилиев. Веднъж снимали видео, в което е яхнал Чеченеца в хипермаркет, а друг път играл сервитьор. По думите му не се притеснявал от предишните клипове. Отрече да си е плащал, за да участва, но призна, че е дал 20 лв. на Стоян за първата среща с двамата. „Когато беше първия клип Тошо Куката ми искаше телефона. Стоян ми каза, че ще прави лоши работи, ще се гаври с мен и го блокирах“, заяви Денислав.

Попитан от адвокатите на четиримата, Денислав обясни, че е приел от притеснение да се снима, а сега не би. Опита да обясни, че не е осъзнавал какво прави. Категоричен е, че не е бил принуждаван. В мола всички се държали добре с него, само Тошо Куката бил малко изнервен. Младежът каза пред магистратите и за специалните си образователни потребности. „В първи клас имах затруднения с материала и класната препоръча на майка ми да мина на СОП. До 12 клас ходих с ресурсен учител, психолог и логопед. Като имам проблем, да мога да го изговарям“, обясни Делчев.

Магистратите приеха, че делото не е изяснено докрай и отложиха заседанието за 14 март, когато ще бъдат изслушани още свидетели и вещи лица. Съдия Светослав Узунов постанови Елизабет да бъде доведена принудително, тъй като е била призовавана 2 пъти, а не се явява.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ