Арендатор от Варненско: Протестът на земеделците ще ескалира, ако не се намери разумно решение

лл

Фалити – това е, което предстои да се случва в земеделието на страната ни. Прогнозата направи арендаторът от Варненско Пламен Николов.

Според него причината е, че стопаните няма да се справят с високите цени на горивата, торовете и семената на фона на ниските изкупни цени на продукцията им. „Ние искаме да сме коректни към банките, към доставчиците си и сме принудени да продаваме, макар че цените не ни устройват“, каза още Николов.

Исканията на протестиращите са в две посоки – финансови и законодателни, уточни Николов. По думите му в нормативната база всяка година се правят нови и нови промени, при това без земеделците да бъдат предварително информирани, за да направят и те своите предложения.

Арендаторът коментира още, че не вижда как ще докаже, че е пострадал от вноса от Украйна. Той подчерта, че управляващите трябва да спрат да делят земеделците на големи и малки и да се въведат единни правила.Във всеки сектор на земеделието има проблеми, но те се неглижират, посочи Николов.Той каза още, че министърът трябва да мисли за всички, а не само за преработвателния бранш.

Протестът ще ескалира, ако не се стигне да някакви приемливи за земеделците решения от страна на управляващите, допълни Николов. И обобщи, че не може повече от 20 години стопаните в страната да създават стопанства и заради политически решения да стигнат до фалити.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ