Арест пред хипермаркет в Пловдив, трима са задържани с марихуана за 400 бона

1993480

Апелативен съд – Пловдив потвърди мерките за неотклонение „задържане под стража“, взети от Пловдивския окръжен съд спрямо трима мъже, единият от които от турски произход, обвинени в държане с цел разпространение на марихуана за 400 275 лева.

Тримата са задържани при полицейска операция на 26.01.2024 г. на паркинг на хипермаркет на Карловско шосе. Д. Д. предал няколко чанти с общо 20 килограма марихуана, на турчина К. Б., който трябвало да ги транспортира до Истанбул и да ги предаде на поръчителя.

Синът на Д. Д. , В. Д. се грижел за логистиката на сделката. Заснет е от камери да оглежда паркинга часове преди предаването на наркотика. Турчинът оставил собствената си кола на паркинг, отдалечен на пешеходно разстояние от мястото на сделката. Той има френска виза и пътува много често в чужбина.

Пловдивският апелативен съд прие определението на окръжния съд за обосновано и законосъобразно за всеки от тримата обвиняеми. По делото има данни за съпричастност на К. Б., Д. Д. и В. Д. към престъплението, в което са обвинени. Тя се извлича от показанията на полицаите, голямото количество иззета марихуана и протоколите за оглед, предоставени днес от прокуратурата. Обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност за тежки умишлени престъпления, за които Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Има реална опасност всеки от тримата да извърши престъпление при определяне на по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“, като това произтича от механизма на извършване на престъплението, в което са обвинени, от създадената добра организация и наблюдаваната известна конспиративност. За турския гражданин има опасност да се укрие, тъй като няма адрес в България, а има данни за неговата сериозна трансгранична мобилност.

Определението на Апелативния съд е окончателно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ