УЖАС! Килърът от Русенско е убил и баба си. Оказа се, че е осъждан четири пъти

payimage-501080

Извършителят на убийството тази нощ в русенското село Юделник бил в затвора за 13 години и четири месеца за сходно престъпление. Това съобщи на брифинг днес окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Сигнал за престъплението е подаден около полунощ. Пристигналите на място екипи на полицията открили мъртъв 62-годишния Б.О. Директорът на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Пламен Първанов обясни, че няколко часа по-късно е арестуван 42-годишният Б. Я. от същото село, който бил открит в дома му.

Извършени са множество следствени действия и разпити на свидетели.

Прокурор Георгиев обясни, че смъртта е причинена от прободни рани с нож, който също е открит. Двамата мъже се познавали отдавна и редовно злоупотребявали с алкохол. Това сторили и вчера, но възникнал скандал, след който се стигнало до убийството. Между двамата имало и неуредени финансови взаимоотношения, пише Лупа.

Предстои на 42-годишния Б. Я. да бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство. Окръжният прокурор на Русе обясни, че извършителят е осъждан четири пъти – за закана за убийство, за хулигански действия, за нанасяне на телесна повреда и закана за убийство на баба си и за нейното убийство. Последното най-тежко престъпление е извършено през януари 2010 година. Съдът в Русе му е наложил наказание от 13 години и четири месеца затвор, които той изтърпял, като излязъл на свобода през август 2022 година.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ