Демонтират ледената пързалка в Пловдив: Утре е последният шанс да я посетите

Screenshot 2024-02-06 at 17.05.03

Пловдивчани ще могат да се нарадват на ледената пързалка до утре – 7 февруари. Крайният срок за премахването й беше 5 февруари, но заради обявената ваканция при учениците заради грипната епидемия, срокът бе удължен с още два дни – 6 и 7 февруари.

Ледената пързалка ще бъде отворена за посещение от 11:00 до 22:00 часа. Тази година съоръжението беше с площ 2500 кв. метра, като улеите му преминаваха и през Цар-Симеоновата градина.

Ледената пързалка се завърна в Пловдив след година отсъствие. Тази година градските власти се ангажираха да поискат пълна гаранция за целостта на площада, застраховка от 100 000 лв. и допълнителна хидроизолация на настилката.

Припомняме, че близо 400 кв. метра от площад „Централен” бяха засегнати през 2021 година след демонтажа на ледената пързалка. Това установи проверката на комисията от 9 души.

Тогава те направиха обследване на централния площад и са констатирали щетите, като изготвиха и протокол.

Участъците, на които бяха надигнати плочките и част от паважните настилки бяха пренаредени. Площадът пред Партийния дом до частта му на съоръжението над „Гладстон” е на пясъчна основа и плочите не са лепени.

Заради постоянната техника на заледяване на пързалката, вода е влязла през фугите, които са направени като дренажи. Поради това се е получило надигането и разместването на плочите. Оправянето на настилката не е трудно, но не и евтино занимание, тъй като голяма част от нея са гранитни плочи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ