След Альоша, от „Чистота“ се заеха и със Z-ките на Бунарджика

sled-alyosha-chistota-se-zaeha-i-sas-z-776

От „Чистота“ заявяват, че се стремят възможно най-бързо да заличават всякакви драсканици, особено тези, които насаждат омраза и разделение между хората.

„Веднага изпратихме екип, който да установи точните места с въпросния символ. Всичко ще бъде почистено“, увери директорът на общинското предприятие инж. Десислава Георгиева.

Тя напомни, че преди по-малко от месец – на 11 януари, само ден след получен сигнал, бяха заличени „Z-ки“ на Младежкия хълм, включително върху скулптурната фигура на емблематичния козел.

Дори някой да сътвори най-прекрасната рисунка, нейното място не е върху скалите на тепетата, които са обявени за защитени природни забележителности, смята Георгиева. От ранна пролет до късна есен многократно се премахват новопоявили се шарении – най-често на Дановия хълм. Докато обаче се стигне до върха,подножието вече отново е надраскано.

„Работата никак не е лека, защото има труднодостъпни места. Но нашият екип всекидневно е на терен. Съвсем скоро отново започваме да премахваме графитите на Дановия хълм. Реагираме на всеки сигнал. Чистим надрасканите със спрейове подлези, поради същата причина пребоядисваме фасадите на обществени сгради. Основното ни предизвикателство обаче е да приложим ефективни превантивни мерки срещу подобни прояви. За това работим съвместно с „Общинска охрана“, Общинския полиция, Общинския инспекторат и районните кметства“, коментира Георгиева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ