След създаването на комисия, разследваща Нотариуса, ИТН хвърлиха бомбата: Искаме и за Алексей Петров

гроздан караджов

Временните комисии в парламента за Мартин Божанов-Нотариуса и за Алексей Петров няма да бъдат обединени, макар че става дума за едно и също явление – търговията на влияние в съдебната система. Това каза депутатът от ИТН Гроздан Караджов пред NOVA NEWS. Той допълни, че от ИТН искат да бъде създадена комисия за Алексей Петров, тъй като „трябва да покажем как в два идентични случая управляващите действат с двоен аршин“. По негови думи единствената разлика с казуса с Нотариуса е, че „единият е архитект на „сглобката“.

„Изведнъж депутатите от управляващата „сглобка“ решават да създават комисия, която да разследва Нотариуса и неговата смърт. Целта на комисията е ПР, с който те трябва да покажат, че са антикорупционери и нямат нищо общо с тази схема за влияние в съдебната власт. Втората цел е случаят да се потули, защото нито една схема за купуване и продаване на присъди и прокурорски постановления не се изчерпва само с посредника. Той е само един бушон, който изгаря, когато стане неудобен“, заяви Караждов.

По думите му точно това се е случило с Мартин Божанов. „Кои са неговите поръчители, собствениците на инфраструктурата за нерегламентирано влияние в съдебната система? Това са висши политици. Получава се така, че тези политици правят комисия, с която да разследват собствените си връзки и назначения в инфраструктура за корупция в съдебната система. Комисията се прави само, за да се скрие истината“, заяви депутатът.

Караджов каза още, че ИТН са „за“ приемането ни в еврозоната и интеграцията ни в структурите на ЕС. „Но сме против това всеки път, когато някой постави въпроса за референдум, да се намират правни и житейски доводи той да не се провежда или резултатите да не се признават“ допълни депутатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ