Трима изпратиха Иван Иванов в тайно погребение. Опелото се състояло в любимата му църква

иван иванов актьор

Поклонението пред голямата звезда на българското кино Иван Иванов в събота в любимата му църква в Панагюрище е посетено от общо трима души – децата и половинката му. Актьорът бил погребан в село Оборище, както приживе той пожелал, пише Лупа.

Големият актьор Иван Иванов ни напусна на 31 януари на 72-годишна възраст. Кинолегендата издъхна в панагюрската частна болница, където два дни преди кончината си бил приет в кардиологичното отделение, защото се почувствал зле. Причината за кончината му е масивен инфаркт. Въпреки неистовите усилия на лекарите те не могли да го спасят. В последните му мигове голямата му любов и негова съпруга Петя Силянова е била плътно до него.

Именно тя е потърсила медицинска помощ за актьора, след като му прилошало в дома им в панагюрското село Оборище. В последните години двамата живееха в уединение в уютната си къща там.

Най-съкрушена от загубата му е неговата съпруга – известната актриса Петя Силянова. Двамата неотдавна отбелязаха 40 години от сватбата си. Актрисата бе плътно до кинолегендата и в двата му най-трудни житейски периода – сблъсъците с рака. Припомняме, че звездата от „Всичко е любов“ пребори онкологична диагноза на гърлото през 2012 г., когато се подложи на операции и терапии и успя да надвие заболяването, но загуби гласа си. През 2022 г. стана ясно, че диагнозата се е завърнала при него и той отново е претърпял операция и лечение.

Цялото село Оборище скърби за актьора, когото всички живеещи там дълбоко уважавали, обае решили да не досаждат на семейството и да оставят хората да изпратят Иван в тесен кръг. Топли чувства местните хранят и към съпругата му Петя. Признават, че не знаят дали тя ще има сили да остане да живее в къщата им там, пълна с толкова сантиментални спомени.

За 4 десетилетия брачен стаж с Иван не се разделят нито веднъж. В семейния им живот липсват скандали, свади и изневери. Двамата се запознават като младежи, докато следват заедно във ВИТИЗ при проф. Димитрина Гюрова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ