Антон Кутев: Като нищо може да има импийчмънт срещу Радев! Ще го принудят да направи партия

payimage-611837

„Като нищо може да има импийчмънт срещу президента Румен Радев“, заяви в предаването „Тази сутрин“ бившият говорител на служебните правителства на Гълъб Донев – Антон Кутев.

Според него обаче, за да се иска импийчмънт, то трябва да има обстоятелства, които са много точно описани в Конституцията. „Те засега нямат основания, но могат да се опитат да го намерят“, обясни Кутев пред БТВ.

„На тяхно място не бих го направил, защото ще има много сериозно разбиване на партийната система. Със сигурност ще има нови проекти. Ако продължават по същия начин, те ще принудят президента да направи политически проект. Той (Румен Радев), ако не беше действат държавен глава отдавна да го е направил. Ако президентът застане лично начело на един проект, той ще ги отнесе, за това е целият този вой срещу Радев. Тях ги е страх от него. Факт е, че през тази година нови партийни проекти ще има, защото старите партийни структури са неадекватни“, категоричен е той.

Кутев коментира и избраният за временен председател на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров след седем неуспешни опита. „Хубаво е, че има председател на СОС, защото това е важно, за да работи системата. Няма лошо във властта да има договорки, защото обществото е фрагментирано. Въпросът е първо да не се излъжат избирателите. Всички избиратели са излъгани. Това означава, че политическата класа трябва да подхожда към предизборните си обещания“, обясни Кутев.

„Виждам едно политическо нахалство на ПП, които искат да вземат всичко. В тази конфигурация ми е все тая кой ще бъде външен министър. ПП-ДБ извиват ръце и искат да получат всичко. Не виждам добрият изход за нас. Имаме едно отчаяно управление на малцинството, което се държи за властта на всяка цена, защото падне ли, няма да влезе отново“, каза той за предстоящата ротация на правителството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ