Адв. Буенова за Диона: Тя отрича да кара под въздействието на дрога. Не отрича, че употребява

collage

Случаят с Диона, която бе хваната да шофира под въздействие на наркотици, тепърва ще предизвиква обществения отзвук. Още повече пък, след като стана ясно, че не всички тестове дават правдив резултат и системата цялостно дава доста бъгове.

Така или иначе, шофирането под въздействието на каквито и да е било субстанции, забранени от закона – алкохол, амфетамини и всякакви други наркотични вещества, би следвало да се наказва строго, стига законите да са достатъчно работещи. Наскоро адвокат Елица Буенова направи доста интересен коментар по темата, намесвайки и фолкпевицата Диона, предава Шоу Блиц.

„Законът няма да бъде променен заради Диона! Преди около два месеца беше сформирана работна група, която работи върху промените в наредбата за наркотичните вещества, за да определена долна граница и за да бъдат направени промени и в Наказателния кодекс, за да бъдат съдени само тези, които са под въздействието на наркотични вещества, а не както досега – нулева толерантност.

Това е нещо, което се опитва да докаже Диона за себе си. Тя не отрича, че употребява кокаин, доколкото разбирам, но отрича да кара под въздействието на кокаин.

Затова искам за всички да е ясно, тъй като знам какво ще последва оттук нататък, като роптания, че законът е променен заради нея – да стане ясно, че не, законът няма да бъде променен заради Диона. Законът щеше да бъде променен и без Диона, защото тази работна група подготвя тези промени много преди Диона да бъде заловена!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ