Черна прогноза за убийството на Нотариуса, намесиха Алексей Петров и Къро: Още идната седмица…

нотариуса

„Договорките за постове няма да доведат до предсрочни парламентарни избори. Разбирателство в крайна сметка ще има. Ротацията ще се случи и управлението ще продължи“, това заяви пред БНР Лидия Даскалова, юрист и политически анализатор.

Тя анализира и свършеното до момента от управляващите.

„Смятам, че по отношение на външната политика се движим добре и в правилната посока. Но на мен ще ми бъде най-интересно какво ще се случи с реформите в съдебната система. Относно конституционните промени имам известни резерви. Предвидените текстове няма да доведат до истинска съдебна реформа. А други са ми откровено странни – не мога да разбера каква беше концепцията за двойното гражданство на народните представители“.

Лидия Даскалова се спря и на темата за корупцията, повдигната отново покрай разследването на случая с Мартин Божанов – Нотариуса.

„Тази тема няма как да не е №1. Тя не е излизала от нашия дневен ред в последните поне 20 години. Моята прогноза е, че както говорим в момента за Мартин Нотариуса, идната седмица по това време вероятно ще сме забравили тази сага. По същия начин се случи с Алексей Петров, с убийството на Къро и с много други неща, които потънаха. Силно скептична съм, че наистина движение ще има.

За да може да вървим напред като държава, трябва да има работеща съдебна система. Не трябва да има никой над закона. Това прехвърляне на топката не е състоятелно в очите на гражданите“.

Даскалова посочи и причината за провежданите от земеделските производители протести.

„При такива протести няма нищо случайно. Има връзка с ротацията. Не знам до какво биха довели и в какво точно се изразяват исканията на земеделците. Очевидно има нещо нередно и недоизяснено“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ