Костадин Димитров впечатли председателя на Националното събрание на Корея с Епископската базилика

Image_17053230_40_0

Кметът на Пловдив Костадин Димитров посрещна в Епископската базилика на Филипопол делегация, водена от председателя на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо. Градоначалникът посочи, че културата и представянето на културно-историческото наследство по най-добрия начин са сред приоритетите му. Освен Димитров, с делегацията се срещнаха заместникът му Пламен Панов и председателят на общинския съвет Атанас Узунов, съобщиха от общината.

Ким Джин-пьо остана възхитен от изложените мозайки. Огромно впечатление му направи изображението на пауна с отворената си пищна, многоцветна опашка – олицетворение на райската градина и безсмъртието на душата.Гостите разгледаха Античния Одеон, Западните пропилеи, Главната улица и Античния театър. Председателят на Националното събрание на Република Корея си направи снимки за спомен пред сградата на община Пловдив. Костадин Димитров припомни, че Градът на тепетата е побратимен с корейския Тегу.

Делегацията, водена от Ким Джин-пьо, е на официално посещение в България по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ