Такава камера Пловдив не е виждал – засича скоростта на няколко коли и в двете посоки

2001137

Това е поредната стъпка, която МВР прави в битката с пътния травматизъм. Става въпрос за доставката на 20 мобилни камери. Те са изключително висока резолюция, разделителна способност и с вграден изкуствен интелект.

Това ще да де възможност да се засича скоростта едновременно на няколко автомобила, включително и в двете посоки“, заяви вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти.

Той обясни, че МВР ще закупи още 280 камери. След повишената активност по налагане на санкции има ръст и на събираемостта. Тя е 7 млн. лв. за януари при 4 млн. за януари м.г. Има и спад да жертвите“, посочи министърът.

Всяка от областните дирекции – Благоевград, Бургас, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Добрич, Търговище и Шумен ще разполага с по едно тези устройства, а две ще бъдат дадени за нуждите на плевенската дирекция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ