Стоичков просълзи България: Все чакам да звънне твоят номер, приятелю. Ти беше сърцето на отбора

туньо трифон иванов христо стоичков

Великият Христо Стоичков почете паметта на друга огромна футболна легенда на България – Трифон Иванов, с пост във фейсбук. Железният защитник почина на 13 февруари 2016 г.

„Изминаха 8 години, а все едно никога не си си тръгвал! Все чакам да звънне твоят номер, за да ми каже някоя от великите ти крилати фрази!

Туньо, не си забравен и никога няма да бъдеш! Ти беше сърцето и душата на нашия отбор! И страшилище за световни шампиони, които редовно биехме! Почивай в мир, приятелю! И ни пази от мястото, където си сега!“, написа Стоичков.

Двамата бяха основни фигури първо в ЦСКА, а после и в Пеневата чета, стигнала до 4-о място в света през 1994 г.

Иванов е футболист №1 на България за 1996 г. С ЦСКА става 3 пъти шампион на България, а през 1996 г. печели титлата на Австрия с „Рапид“ (Виена).

Има 77 мача и 6 гола за националния отбор на България.

Незабравимо ще остане неговото попадение във вратата на Русия на Националния стадион „Васил Левски“ на 10 септември 1997 г., с което България се класира за световното във Франция през 1998-а.

В последните години от живота си сърцатият бранител заемаше поста председател на зоналния съвет на БФС във Велико Търново, пише 24 часа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ