ВЕЛИКО! България с първа титла: Въпреки контузията, Ангел Русев стана европейски шампион

payimage-615467

Ангел Русев стана европейски шампион в категория до 55 кг. на шампионата на Стария континент по вдигане на тежести в София.

Българинът спечели четвърта европейска титла в кариерата си. Успехът дойде с голяма воля, тъй като при втория си опит в изхвърлянето Русев получи контузия в рамото, пише NovSport.

Другият български представител в категорията – Джан Зарков, също взе медал, като успя да грабне бронза.

Русев влезе като абсолютен фаворит в категорията и стартира с много лек опит на 105 кг. Във второто си излизане на подиума българинът успя да запише успех на 109 кг, но получи травма в рамото, като дори първоначално опитът му бе даден като неуспешен, но след преглед от съдиите получи три бели светлини. В третия си опит Русев не съумя да се справи със 111, след като видимо изпитваше физически проблем.

В изтласкването Русев успя да се събере и излезе да вдига, след като всички останали вече бяха приключили и се справи със 135кг., което му даде двубой от 244, което бе достатъчно за златния медал. Русе излезе и за втори опит на 140, но проблемът в рамото се оказа твърде голям. Третият опит бе отказан от шампиона, тъй като вече титлата бе в ръцете му.

Чудесна изненада бе и представянето на Зарков, който записа безгрешно състезание. В изхвърлянето 17-годишният ни талант записа успехи на 95, 99 и 102 кг, което му отреди осма позциия на почивката. В изтласкването Джан се представи отлично и грабна сребърен медал след Русев със 123, 129 и 133 кг. Така с двубой от 235 кг. Зарков извоюва бронза – на девет килограма от шампиона и на шест от втория Рамини Шамилишвили от Грузия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ