Малка тенисистка от Пловдив спечели силен турнир в Нидерландия

malka-tenisistka-plovdiv-specheli-silen-267

Пловдивската тенисистка Рая Карабова от ТК „Локомотив 1924″ (Пловдив) спечели силния тенис турнир от веригата „Ten Pro“ в Харлинген, Нидерландия, за момичетата до 10 години. Триумфът беше още по-значим, защото пловдивчанката спечели турнира без да загуби нито един сет.

В първия кръг пловдивчанката отстрани Лиана Мартел от Германия с 2:0 (6:3, 7:6) сета.

Във втория кръг тя се справи с англичанката Шридасрее Алавала след 6:1, 6:1.

В битка за място на финала пловдивчанката победи друга англичанка – Шмера Рамкумар след 6:0, 6:1.

Във финала Рая Карабова се наложи с 6:3, 6:2 срещу Клара Елснер от Германия.

Талантливата българка участва и в турнира до 11 години и записа три победи и едно поражение. Тя спечели пето място в състезанието до 11 години, печелейки мача за 5-та позиция срещу белгийката Леен Ван Де Беек с 6:1, 6:1.

„Това беше втори международен турнир за Рая. Преди това тя участваше и на турнир от академията на Надал, който също беше много силен. Участва и на Мастърса на най-добрите в България и играеше с по-големи от нея, но завърши на второ място. В България ще участваме на турнири до 12 години, защото няма смисъл да се участва на състезания до 10 години. Имаме намерение да направим в България и първия международен турнир до 12 години, който носи точки за ранглистата за Тенис Европа“, заяви треньорът на Рая – Николай Драганов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ