Добрев притисна зам.-шефът на „Лукойл“, погна го за срещи с Асен Василев: Познавате ли го?

payimage-594333

Депутатите изслушват на комисия министъра на икономиката и индустрията, директора на Агенция „Митници“, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и представители на Лукойл“ за компенсирането на разходите на потребителите за транспорт.

Делян Добрев от ГЕРБ разпали страстите, като попита заместник-председателя на Надзорния съвет на рафинерията Александър Величков дали се познава с Асен Василев. Това той направи от позицията си на председател на Комисията по енергетика, предава novini.bg.

„Познавате ли се с Асен Василев?“, попита той, а Искрен Митев от ПП-ДБ незабавно се провикна: „Това да не е speed dating?“.

Венко Сабрутев също се възмути и подчерта: „Това не е Народният съд на Делян Добрев!“

„Не знам от какво се уплашихте дали се познават. Или ви е страх от следващите въпроси, които ще задам“, попита председателят на енергийната комисия.

„Държите се сякаш сте на пазара в Хасково“, възропта Йордан Иванов от ПП-ДБ.

„На пазара в Пловдив не съм бил, не се правете, че сте бил на пазара в Хасково. Пазете някакъв авторитет“, призова го Делян Добрев.

В крайна сметка Александър Величков отговори на въпросите на Добрев, които бяха дали се познава с Асен Василев, возил ли го е с личния си автомобил миналия септември и водил ли го е в централата на „Лукойл“. „Да, познавам го. Срещал съм се с него в кабинета му и в Министерски съвет. Не знам кой ден е било, нямам как да ви кажа, но сме се виждали. Не знам дали е неделя. Септември 2023 г. не съм возил в личната си кола Асен Василев, където и да било“, каза представителят на бургаската рафинерия.

В рамките на заседанието възникна и въпрос към Делян Добрев дали познава Александър Величков, като той оговори, че го вижда за първи път.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ