Първи думи на обвинения за подкуп варненски общинар

2005115

Съдействах и ще продължа да помагам на разследването, тъй като желая истината да излезе на яве. Това заяви днес в съда 34-годишният Камен Ел-Хаббал, който е обвиняем в получаването на подкуп като длъжностно лице от Община Варна.

Адвокатът му поиска домашен арест или парична гаранция, тъй като има болен баща и 5-годишно дете, с които живее под един покрив. Това стана ясно от делото, което се проведе днес във Варненския окръжен съд по определяне на мярка за неотклонение на 34-годишния Камен Ел-Хаббал, инспектор „Строителен контрол“ в Община Варна.

Припомняме, че той бе задържан на 13 февруари за взимане на подкуп, за да не извърши компетентни действия за незаконен строеж на тераса.

Според Варненската окръжна прокуратура той може да се укрие или да извърши други престъпление. За това тя поиска „Задържане под стража“.

Адвокатът на обвиняемия обясни пред съда, че Камен живее с баща си, който има диабет и хипертония, и с 5-годишния си син. Според защитата има несъответствия в обвинението. Освен това обвиняемия е съдействал на органите на реда. Заради това адвокатът поиска или парична гаранция, или домашен арест.

Съдът обаче прие, че е обосновано искането на прокуратурата и определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Тя може да бъде обжалвана или протестирана в срок от 3 дни пред Апелативния съд.

Ако бъде признат за виновен Камен го очаква затвор от 3 до 10 години и до 20 000 лева парична глоба.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ