Силно бучене, кучешки лай и после тресна: Страшни подробности за труса в Пловдивско

1708060819-seizmograf-6

Тази нощ бе безсънна за живеещите в Пловдивско и Асеновградско. Причината – земетресение люшна района.

Земният трус изплаши живеещите и мрежите кипнаха посред нощ от коментари, с които хората споделяха какво са изживели.

„Доста силно тресна, някъде около 4 по Рихтер, цяла нощ никакъв сън“, това пишат в социалните мрежи мнозина пловдивчани след снощния трус край Асеновград.

Припомняме, че той бе регистриран в 0,49 часа с магнитуд 3,4, а епицентърът му е на 15 км югоизточно от Пловдив в района на Крумово. По тази причина и асеновградчани се стреснаха, тъй като го усетиха доста силно.“Първо се чу, после люшна. Бая силно си беше“, казва пловдивчанинът Иван Василев.

„На първия етаж в „Тракия“ съм и ме събуди“, допълва Диана Трендафилова.

Хората по високите етажи твърдят, че е било направо страховито. Чули бучене и след това трясък, което ги карало да мислят, че трусът е вертикален. „Тъкмо си бях легнала, когато удари. Станах, обух си панталона готова да бягам, ако има вторичен трус, но той така и не се появи и аз отново си легнах“, разказа Лалка Петрова, която живее на 5–ия етаж на ул. „Младежка“ 27Б в Пловдив. До сутринта обаче не могла да заспи.

„Не беше никак леко, но добре, че беше само за секунди секунди. Майка ми от другата стая се извика: „Господ да е с нас!“, разказа Ася Костадинова, която живее на 3–ия етаж в центъра на Пловдив до Чифте баня.

Оказа се, че земетресение много близо до София е станало малко преди труса в Пловдивско.

То е станало източно от столицата и в непосредствена близост до село Чурек.Според Националния институт по Геофизика, Геодезия и География трусът е бил с магнитуд 2.8 по скалата на Рихтер и е с дълбочина 50 км.

Земетресението е регистрирано в 19:28 часа средно гринуичко време или 21:28 часа българско.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ