Подробности за „ало“ измамата за 30 000 лв. във Варна, било е като по филмите

2005879

Полицаи във Варна спряха 85-годишна жена, тръгнала с автобус, за да даде 30 000 лв. на „ало“ измамници. Пенсионерката е пътувала с автобус от Девня за Варна, когато полицията се намесва и я сваля от превозното средство.

„Вчера жената е получила обаждания от скрит номер. Престъпниците са я попитали дали е гледала новини и знае ли какво се случва в нейния град. Обяснили ѝ, че от снощи вилнее група, която търси възрастни самотни хора и след това прониква в жилищата им. Накарали я да им съдейства като събере всички пари от дома си и ги отнесе на определено място“, обясни пред NOVA Живко Костадинов, началник на сектор „Престъпления против собствеността“ към ОДМВР-Варна.

Полицията локализирала автобуса и го спряла в село Езерово. За подобен вид измама законът предвижда затвор от 1 до 6 години. За последната година във Варненско са задържани 12 души, съпричастни към телефонни измами.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ