Говорителят на Радев разтресе държавата: Кирил Петков стана министър по Пътя на Копринката

кирил-петков

Антон Кутев, бивш говорител на служебните правителства на Радев, обяви, че е абсолютна резонна практика – Копринков да прави списъци, после ги представял на Радев, после правели проверки в ДАНС и после съответните хора били издигани по върховете на държавното управление.

„И Кирил Петков е минал през ръцете на Копринков, за да стане министър. И той е бил в списъците, които Копринков представя на президента за назначаване по времето на служебните кабинети. Така че, със сигурност Кирил Петков е минал по „Пътя на Копринката“, за да стане министър.

Това обяви пред БНТ Антон Кутев, говорител на последните две служебни правителства на Румен Радев във връзка с информациите, че Николай Копринков, като вътрешно-политически секретар на държавния глава, е изготвял списъци с хора, които е представял на президента за назначаване на властови позиции.

Кутев не отрече, че по списъцитте на Копринков са назначавани министри, областни управители и даже се учуди, ако Кирил Петков би могъл да е назначен по друга линия, а не чрез списъка на Копринков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ