Бившият шеф на кабинета на Радев разкри всичко за Атанас Пеканов, президентът е бесен

пеканов-донев

Сочен задочен спор тече между бившият шеф на Стратегическия съвет на Румен Радев Калоян Методиев и бившият служебен вицепремиер Атанас Пеканов.

Пеканов обяви по БНТ, че не се вижда като партиен строител и активен политик в момента. „Аз се занимавам с други работи, по-скоро технократски“, каза той. Пеканов отрече засега да влиза в битката за евродепутат, но обяви, че сега делегацията на БСП в ЕП е най-добрата.

„Няма такава листа в момента, но това което липсва е прогресивна лява партия. Сега Нинова ще ги изгони, за да си сложи някой съветник, например Калоян „Как-се-казваше“, който какво ще прави в Европа, никой не го познава там“, обяви Пеканов по националната телевизия.

Калоян Методиев не остана длъжен и стабилно „нахрани“ бившия си съмишленик.

„Обадиха ми се, че Пеканов ме обсъжда и се прави, че не ми знае фамилията по БНТ. Калоян еди кой си. Много добре я знае. Бях председател на Стратегическия съвет на президентството, където същия Пеканов беше редови член. И СВ-то му трябва да е някъде при мене. Мога да му изкарам и указа, за да му опресня паметта. И номерата дето ги въртеше да пие кафета с членовете един по един „тайно“, за да си прави лоби и опит за преврат на предишния председател“, отвърна Методиев.

„Омръзна ми разни зализани стартъп продукти, които идват от чужбина да поучават, да си мислят, че всичко им се полага по право и да се правят на интересни. С някакъв стаж в чужбина и една стипендия от БНБ си станал служебен вицепремиер на 20 години. Лична отговорност носиш да сме последната държава в ЕС, която не си получи парите по ПВУ (другите държави отдавна си ги изхарчиха), защото не си управлявал и един човек преди да станеш икономически вицепремиер. Икономист без ден стаж в реалната икономика. Обикаляш кафенетата да те покани някой да оглавиш нещо и накрая се опитваш да си правиш ПР на чужд гръб. Много е лошо на 20 години да те качи асансьора без да спира по етажите. Губиш представа за живия живот и реалността“, написа още Методиев във Фейсбук.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ