Шампионът Карлос Насар: Тази титла е българска – за всички вас! Вие вдигахте тези тежести

payimage-616046

Карлос Насар се поклони пред българската публика, след като спечели безапелационно европейската титла в категория до 89 кг при мъжете на първенство по вдигане на тежести в София.

„Тази титла е българска – за всички вас. Благодаря на всеки, който дойде да ме уважи в залата залата. Титлата е за всички българи. Вие вдигахте тези тежести. Аз съм горд българин и ще продължавам да го доказвам. Обичам ви“, заяви Карлос Насар пред екзалтираните фенове в „Арена София“, още докато стоеше на стълбичката за №1 секунди след края на церемонията по награждаването, предава 24 часа.

А след това направи поклон към всяка част от залата. Карлос „взриви“ публиката още с излизането си на подиума за представянето на състезателите, появявайки се в стилна българска носия.

Насар триумфира с двубой от 391 кг, като грабна и златните медали в двете движения. В изхвърлянето 19-годишният българин го направи и с нов световен рекорд за юноши – 176 кг. В изтласкването спечели с 215 кг от втори опит, а до трети, за който бе заявил 224 кг, не се стигна.

„Можеше и по-добре, но поради крампа в крака реших да не отивам на третия си опит в изтласкването. Определено има още потенциал, който може да бъде разгърнат. Това, че залата се напълни, беше истинската победа. Затова бях така зареден и енергичен през цялото време, въпреки болежките. Това е истинската победа за България. Че толкова много хора дойдоха да гледат българска европейска титла. Това състезание ми стана любимо благодарение на феновете. Усещането е страхотно. Публиката пя заедно с мен и това трябваше да се случи за българския народ“, каза заяви Насар.

Карлос обяви и амбициите си за 2024 година: „Да участвам на всички състезания и навсякъде – златни медали. Не спираме тренировки. Дори другата седмица отново съм на състезание. Не съм забравил целта си, а именно – Олимпийските игри в Париж. И ще я гоня докрай.“

През последните дни Карлос имаше здравословни проблеми и висока температура. „Днес нямах температура, но бях обезводнен, което причини крампа при втория ми опит в изтласкването“, обясни той.

Въпреки това при надлъгването при последните опити той даде заявката от 224 кг, което щеше да е нов световен рекорд в изтласкването.

Това провокира основният му съперник Антонино Пицолато (Италия) да скочи от оказалите се тежки за втория му опит 215 на 222 кг, които щяха да му донесат титлата, но се провали на тази невъзможна тежест.

„Заявката на италианеца не ме притесни. Даже мислех да му покажа как става работата, но се отказах. Ако се беше наложило обаче, вярвам, че щях да се справя“, завърши Карлос Насар.

Пицолато взе сребърния медал с двубой от 380 кг. Бронзът е за Марин Робу от Молдова с 378.

Титлата на Насар е общо четвърта за България на Европейското първенство в София. Преди това триумфираха Ангел Русев (кат. до 55 кг), Габриел Маринов (кат. до 61 кг) и Божидар Андреев (до 73 кг). Иван Димов завоюва сребърен медал в кат. до 61 кг., а Джан Зарков – бронз до 55 кг.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ