Камионът, който гръмна край „Арсенал“, се разцепил на две. Лютива миризма се понесла във въздуха

камион

Камионът, който се взриви в близост до оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък, е с чужда регистрация. Втори камион е бил отстрани до него и е получил щети. Инцидентът стана малко преди 21 часа в събота вечер на паркинга на митницата в Казанлък. Служителите на митницата са евакуирани.

Камионът е идвал от Германия. Странното за разследващите е, че камионът, който се е взривил е разцепен на две, а този, който е бил в непосредствена близост до него е със силни обгаряния. На място се усещала лютивина по устните и езика.

Тирът е карал бидони с етер за завод „Арсенал” от Германия. Шофьорът е бил в камиона, но не е пострадал, съобщава presstv.bg. В понеделник бидоните с взривоопасните вещества е трябвало да бъдат вкарани във военната фабрика в Казанлък.

Вторият камион е превозвал профили. Шофьорът също е бил вътре по време на инцидента, но не е ранен. Митницата в Казанлък се намира на метри от завод „Арсенал”. Пожарът в тежкотоварния камион е овладян от екип на казанлъшката пожарна. От близките кооперации в града са чули гръм. Някои разказват, че стъклата им са се разтресли.

Странното в случая е, че реално не е имало огън, действията по гасене са били минимални. Причините за инцидента все още не са ясни. В 9.00 ч. започва огледът на местопроизшествието.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ