„Известия“: Българският премиер поставя санкциите срещу Русия над икономиката на страната

payimage-615723

„Няма значение дали българската икономика ще пострада от антируските санкции, важното е те да имат ефект върху Руската федерация“. Това е заявил на 17 февруари министър-председателят на България Николай Денков в разговор с кореспондента на руския вестник „Известия“ Семьон Бойков.

На въпрос от страна на руската медия дали ограниченията оказват влияние върху икономиката на страната, Денков е отговорил: „Няма значение дали (икономиката) страда или не“.

Според него „много неща са важни“ за българския народ и санкциите са едно от тези неща.

Денков е заявил още, че Украйна има перспективи в бъдеще да се присъедини към Европейския съюз и НАТО. Той е отбелязал, че Алиансът има „много ясна посока“ за развитие на блока за периода до 2030 г.

По-рано, на 9 декември, в българския парламент се стигна до конфликт за доставката на изведени от въоръжение бронетранспортьори за Украйна, допълва руската медия. „Сбиването е предшествано от словесна престрелка, лидерът на българската опозиционна партия „Възраждане“ Костадин Костадинов се възмути от факта, че България „дава милиарди на Украйна“ за сметка на собствените си граждани“, пише „Известия“.

Преди това на 4 декември българският президент Румен Радев блокира предоставянето на помощ на Украйна под формата на изведена от въоръжение бронирана техника. Радев подчерта, че тази техника може да се използва за охрана на границата на страната и оказване на помощ на населението при природни бедствия и аварии.

Руската медия допълва, че на 24 октомври политологът Дмитрий Журавльов е предположил, че България, заедно с Унгария и Гърция, може да стане първата страна, която ще спре да подкрепя Украйна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ