Денков писна след изказването на Хинков: Не е бил под натиск! Казах му просто да си помисли

payimage-615723

Няма други министри, освен здравния, които да са изявили желание да си тръгнат след ротацията. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерски съвет.

По думите му няма причина да се намалява темпото на работа на правителството, а всички министри трябва да си работят по управленската програма.

Денков коментира твърденията на здравния министър проф. Христо Хинков, който сподели пред бТВ, че премиерът Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел са му казали той да не извършва конкурсите в лечебните заведения и да не уволнява директори на болници. „Това, което казах на здравния министър е да помисли дали е подходящо да извършва конкурсите в лечебните заведения и да уволнява директори на болници“, обясни премиерът.

Той посочи, че когато един министър е казал, че си тръгва, стои въпросът дали трябва да решава кадрови проблеми. Когато един министър иска да развива една система, трябва да бъдат свързани и кадрите, с които ще работи, уточни Денков.

На въпрос дали вече е ясно кой ще заеме мястото на здравния министър проф. Христо Хинков след ротацията, Денков заяви, че все още няма яснота кой ще е новият здравен министър в правителството след ротацията.

Припомняме, здравният министър Христо Хинков бе един от най-атакуваните от екипа на премиера Николай Денков. Разрази се и конфликт между МЗ и директора на „Пирогов“. Самият Хинков отстрани директора на Спешната болница, опирайки се на одитен доклад, но бе остро нападнат от предшественика си Костадин Ангелов, като се стигна до това и здравната парламентарна комисия да отмени решението му.

Самият Христо Хинков заяви, че ще остане на поста до ротацията, но няма намерение да продължава да е министър в правителство. Също така Хинков призна, че не усеща подкрепа от страна на парламентарните групи и политическите партии, които са го излъчили за министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ