26-годишен мъж остава в ареста за грабеж във Варна

Арест

26-годишен мъж остава в ареста с определение на Варненския окръжен съд, след като е привлечен като обвиняем за извършен грабеж при условията на опасен рецидив.

Според обвинението престъплението е извършено на 15 февруари тази година.Мъжът отнел три мобилни телефона чрез сила от три лица на територията на Трето РУ на МВР- Варна.Наско Г. е осъждан пет пъти за извършени престъпления срещу собствеността.Той и защитата му поискаха от съда да не му бъде определяна най- тежката мярка за неотклонение, тъй като мъжът имал постоянен адрес, сам се предал на полицията и съдействал на разследващите, като два от телефоните били намерени.

След като съобрази становищата на страните и събраните до момента доказателства, Варненският окръжен съд прецени, че може да бъде направено обосновано предположение за съпричастност на Веселин С. към престъплението, за което е обвинен. Грабежът е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години. От свидетелството за съдимост на Веселин С. е видно, че той е привлечен като обвиняем по-малко от четири месеца, след като изтърпял наказанието си от 2 години и 6 месеца за същото престъпление. „По смисъла на закона, деянието се явява извършено в условията на опасен рецидив“, поясни
съдебният състав на Варненския окръжен съд. Независимо че 26-годишният мъж има настоящ адрес, предвид предишната му съдимост, за съда опасността той да се укрие или да извърши престъпление е реална. Поради наличието на всички законови предпоставки, Варненският окръжен съд прецени, че към момента единствената подходяща мярка за неотклонение спрямо Веселин С. е “задържане под стража”, съобщиха от пресслужбата на съда. Определението подлежи на обжалване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ