В подлез „Модър – Царевец“ вече монтират пътни знаци

1200_zarevez-podlez-dragiev

Пътни знаци започнаха да монтират в участъка на ул. „Царевец“ при новия подлез под жп линията , а през март, когато времето позволява, ще бъде положен и последен пласт асфалт.
„Засега довършителните работи вървят по график“, увери инж. Цанко Драгиев, управител на фирмата – изпълнител на обекта.

Ул. „Модър“ е разширена с още едно платно от Коматевско шосе до жп линията покрай Транспортна болница. Новото пътно трасе е с ширина 7 метра и велоалея, с разделителна ивица по средата със съществуващото платно и с тротоари от двете страни на улицата. Пътните знаци от южната страна на подлеза вече са поставени.
С две платна е и ул. „Царевец“ до бул. „Хаджи Димитьр“, както е предвидено по договор между Община Пловдив и фирма „Драгиев и ко“. Откъм „Царевец“ са изградени обрьщалото за коли пред жп линията и локалните платна, широки по 5 метра покрай „Каспела“ и от източната страна откъм ул. „София“. Велоалеите са от двете страни на улицата и са еднопосочни, с ширина по един метър, защото нямаше достатъчно пространство за по-големи.
Монтирани са асансьори също от двете страни на подлеза и се очаква да бъде издадено разрешение за ползването им.
„Разчитаме на доброто време в началото на март, за да асфалтираме и да завършим обекта навреме“, обясни инж. Цанко Драгиев.

Срокът, поставен на строителите от Община Пловдив, е до края на март.
За да има нормален достъп към новия подлез, изпълнителите на Южен обходен колектор на Вик
Пловдив трябва да прекарат тръбите през кръстовището на ул. „Царевец“ и „Солунска“, но те все още продължават да работят пред търговския център на бившия кмет Здравко Димитров.
По проект ул. „Царевец“ от бул. „Хаджи Димитър“ до Пещерско шосе също е предвидена за разширение, но ще го изпълнява друга фирма – „София Асфалт“, след като се монтира обходен колектор.

 

Източник: Marica.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ