МВР министърът с нови разкрития за Нотариуса: Теч на данни от ГДБОП не е имало!

калин стоянов

Дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на МВР ще бъде изяснено в рамките на досъдебното производство. Наблюдаващият прокурор има право да поиска такава информация. Това каза вътрешният министър Калин Стоянов след представянето на отчета на Гранична полиция за 2023 г., но остави впечатление, че МВР може и да не отговори на държавното обвинение.

По-рано днес съдия Владислава Цариградска обяви, че има данни Нотариуса да е бил агент на полицай от Трето районно управление в София, който е освободен от поста си след убийството.
Стоянов не се ангажира и с информация дали полицейски коли са пазили частния клуб за магистрати на Нотариуса и посочи, че по случая тече проверка.

Министърът отрече да е имало теч на информация към Мартин Божанов, когато е бил директор на ГДБОП по време на разследванет осрещу Нотариуса.

„ГДБОП под мое ръководство събра данните, от които се образува досъдебното производство срещу него“, каза Стоянов. Вчера Бойко Рашков обяви, че е имало теч на информация от разпитите на свидетели тогава, а Божанов дори пресрещнал пред сградата на ГДБОП бившата си съпруга и я заплашил. Калин Стоянов обяви, че не знае за такъв случай и не може да си обясни отношението на Рашков срещу него.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ