Започва изграждането на нова детска площадка в район „Централен“

zapochva-izgrazhdaneto-nova-detska-608

До края на март теренът на мястото на бившия ресторант „Захарно петле“ на ул. „Никола Петков“ ще се превърне в място за игра и отдих. Кметът Георги Стаменов, строителят и експерти от администрацията набелязаха и дейностите, които предстоят следващите седмици. Общата площ от 300 кв. м в подножието на Бунарджика ще се работи на два етапа. През първия ще бъде направена детска площадка за деца до 12 години, заедно с кът за отдих.

„Предвиждаме още до площадката да има обособен фитнес, където е необходимо ще се затреви и озелени, но едва когато колегите направят профилактика на растителността. Ще бъде изградено и осветление, ще се поднови настилката и оградата“, пояснява Стаменов и допълва, че за втория етап, който се предвижда през втората половина на 2024, на терена ще се изгради и още едно детско съоръжение за деца до 3 години и по-голям кът за отдих с беседка и пейки.

С изграждането на поредната площадка за деца и отдих кметът Георги Стаменов следва дългогодишните си намерения да има повече споделени места за гражданите в непосредствена близост до домовете им.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ