Още един прокурор получи смъртна заплаха заради Нотариуса. Министър Славов му назначи охрана

нотариуса

Трети прокурор, който се занимава с далаверите на Мартин Божанов-Нотариуса, е получил заплаха за живота си, предава Lupa.bg, базирайки се на свои отлично осведомени източници от Министерство на правосъдието.

Той също е получил охрана от министър Атанас Славов, както и другите му двама колеги. Имената и на тримата се пази в дълбока тайна, за да не се застраши живота им.

Миналата седмица главният прокурор Борислав Сарафов обяви, че двама прокурори от СГП са получили заплахи за живота си. Единият е получил патрон в пощенската си кутия, другият, който е жена, е намерила кръст от клонки пред входната си врата. Затова обвинител № 1 е поискал от правосъдния министър да им назначи охрана.

С гардове се движи и съдия Владислава Цариградска от Окръжен съд-Плевен заради изнудването й от Мартин Божанов-Нотариуса. Тя е разпитана за това в отсъствието на съдия. „Ако на мен ми се случи същото, което на Мартин Божанов, това, което съм казала, няма да бъде използвано. Моята роля на свидетел и разобличител няма кой да изпълни“, каза съдийката.

„Ако мен ме няма, дали няма да има данни и това производство да бъде прекратено. Ами, ако Божанов е бил свързан и с бившия главен прокурор Иван Гешев, и с други?“, попита тя. „Имаме ли на законодателно ниво средства за ефективна защитна на съдиите“, продължи с въпросите съдия Цариградска. Тя поясни, че дори и в рамките на правомощията й не й се позволява да упражни правата си по НПК. „Как ще бъде изчистено името ми? Когато тази групировка се задейства, тя прави тотално проучване до девето коляно“, посочи съдийката.

„Кажи на тая жена да се кротне“ – тази заплаха пък получила в късните часове след интервюто си в БНР вчера. Заплашителните думи са ѝ предадени чрез нейна позната от – ръководителя на пресцентъра на Прокуратурата Веселин Иванов. Той отрича да го е правил.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ