Нови разкрития за убийството на Нотариуса: Стана ясно защо са го гръмнали, а убиецът му е бил…

нотариуса

Имам усещането, че скоро неуморният труд на колегите на в сектор „Убийства“ ще се възнагради с успех. Това каза в интервю за бТВ директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов с Владислава Тричкова, излъчено в предаването „Тази сутрин“.

На въпроса дали говори за вътрешни усещания, или има заподозрян, той отговори многозначително. Нека зрителите си го тълкуват, както искат, добави Николов.

„Мотиви за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса има много, но един е основния и по него работим. Мисля, че той ще се окаже коректният“, добави той.

„Трудно ми е да повярвам, че имотните измами може да са причината за ликвидирането на Божанов, тъй като тази дейност той е прекратил още в далечната 2011-2012 г., когато се е преквалифицирал в търговец на доверие. По-скоро мотивът е финансов, който е довел до неговото физическо отстраняване“, заяви шефът на столичните полицаи.

На въпроса дали убиецът е бил сам той не отговори: „Пак ще ви помоля да не влизаме в конкретика, но изстрелите, които са възпроизведени спрямо жертвата, са три и са от един човек. Оръжието е едно. Това показва експертизата“, уточни Николов.

Тричкова пък припомня, че Нотариусът е бил улучен в главата.

„Изстрелите са възпроизведени от разстояние от около 10-12 метра. Убийството е станало веднага след паркирането на лекия му автомобил на място, което обикновено е ползвал. В момента на слизането е възпроизведен доста точен, професионален изстрел в задната част на тила“, коментира спецът.

„Свидетели установяваме и в настоя момент. Това, което научихме при първоначалните огледи, е, че е имало доста хора в близост“, добави той.

„Божанов не е сигнализирал за заплахи. Маршрутите му на движение са били обичайните. Бил е спокоен. Не може да кажем, че е имал някакви притеснения за здравето и за живота си в последните дни преди смъртта“, разкри Николов.

Той не отговори дали Божанов е бил сътрудник на полицията с мотива, че това трябва да огласи прокуратурата, но призна, че профилът му отговарял на нуждата от такъв човек. Когато обаче получим информация за престъпна дейност, следва веднага да преустановим контакта с него, заяви шефът на СДВР.

„Получили сме общо 17 преписки и досъдебни производства, свързани с името на Нотариуса, от 2008 г. до настоящия момент. Четири от тях са досъдебни производства, като по три от тях той е пострадало лице. По друго обаче е обвинен като извършител на измама. Отделно от това има още 13 преписки. От тях осем са срещу него, а останалите – от Нотариуса“, уточни той.

Повечето от преписките са за самоуправство и сигналите са подадени от негови съседи.

Шефът на СДВР коментира и за Петьо Петров – Еврото, като изтъкна, че няма данни да е починал. „Считаме го за жив. Обявен е за издирване още от 31 май 2023 г. и нашите екипи, натоварени с тази задача, го търсят постоянно“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ