Елена Петрова смълча ефира: Хората подават сигнали за бездомни кучета, но не и за пребити жени

big_4

Елена Петрова обясни защо жените не бива да мълчат, когато стават жертва на домашно насилие. Според нея миналата година е била изпълнена с ужасяващи събития и с много факти за насилие, и затова са направени опити за промяна на част от закона за домашното насилие.

Акстрисата обаче смята, че обществото не е узряло все още и не реагира добре на тези проблеми. Ние сигнализираме, когато видиме бездомни кучета, но не сигнализираме, когато видим жена, която е цялата посинена и пребита от бой, и деца, които плачат и няма кой да им подаде ръка, каза за „На кафе“ Петрова, която е посланик на УНИЦЕФ за България.

Страх ли ги е хората да подадат ръка? Повечето смятат, че това не е тяхна работа, а други просто предпочитат да имат широко затворени очи за тези проблеми. Мисля обаче, че основното е това, че няма добра обществена реакция, няма силно общество, което да знае своите права, което да защитава своите права, добави тя.

Може би част от хората се страхуват, че след това ще има за тях последствия, че ще бъдат открити, ще бъдат потърсени и намерени, тъй като и институциите, които отговарят за това тези хора да бъдат подсъдимии и да им се повдигнат дела, не си вършата работата, каза още за Нова Тв Петрова.

Както знаем, хората се страхуват да имат мнение а това е много страшно. Ние сме в демокрация, ние сме в Европейския съюз и основните ни права са тези на свободни хора, които имат право на защита, допълни Елена Петрова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ