Нови ремонти на пътища ще блокират движението в Пловдивско, целят бъдещо улеснение…

пътища

На първи етап беше одобрен проектът на стойност 60 667 323, 42 лв. за „Подобряване на транспортната свързаност и достъпа до здравни услуги на територията на Южен централен регион за планиране от ниво 2“ с водещ партньор Агенция пътна инфраструктура, съобщиха от община Пловдив.

Концепцията е изготвена съвместно с отдел „Бизнес развитие и европейски политики“ в градската управа и ще се реализира от АПИ, общините Пловдив и „Марица“ и МБАЛ „Свети Пантелеймон“.

Проектът предвижда модернизация и реконструкция на част от съществуващия път от „Пазарджишко шосе“ до община Съединение. Това ще подобри състоянието на транспортната мрежа в региона и ще осигури достъп на населението до работа, образование други услуги с публичен характер.

Включени са и целенасочени мерки за превенция и профилактика на заболявания във всички села на територията на община „Марица“. Те ще се осъществяват посредством мобилни здравни екипи на МБАЛ „Свети Пантелеймон“, като се осигурят медицински бусове и съвременна апаратура.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ