Марш на далече! В просветата не щат и да чуят за „мрън-мрън” Денков: Педагози плашат с бунт

payimage-615723

В никакъв случай ротационният Николай Денков да не се връща на стария си пост в образователното министерство! Това масово искали от ресора на академика с надеждата Бойко Борисов да отстъпи на „Продължаваме Промяната” и да направи Денков външен министър, само и само той да не се връща в просветното министерство, разкри за „Уикенд” синдикалист, пожелал да запази анонимност.

По традиция на нож с властта, този път и синдикатите били на мнение, че „мрън-мрън“ Денков бил заплаха за министерството на образованието, тъй като по думите им педагози масово заплашвали с бунт, ако той отново стане министър.

Причината била, че по време на управлението му като просветен шеф каканижещият академик се оказал човек с огромно его, нетърпящ чужди идеи и предложения за реформи, не показвал никаква диалогичност към екипа си и служителите в министерството, а идеите му за образователни реформи били под всякаква критика.

Последният повод за гняв сред общността била абсурдната идея университети да сливат филиалите си. В сферата на началното и гимназиално образование пък по думите на запознати министърът бил съвсем бос, тъй като никога не е бил мениджър, а единствено докладчик, твърдят още вбесени от методите му специалисти.

Други пък са ужасени, че върне ли се на бял кон в просветата инатливият Денков, ще започнат отново поголовните чистки и натиск за напускане на служители от администрацията. Срещу Денков преди време служителка на образователното министерство дори подаде сигнал до институциите – инспектората към Министерски съвет и Главна инспекция по труда, че заплашва служители и настоява да напускат.

Според запознати масово учители заливали централата на псевдо партията „Продължаваме промяната” и дори на ГЕРБ с позивни ротационният да не бъде преназначаван като образователен министър след рокадата през март, ако двете формации не си стиснат ръцете за друг пост, на който да бъде инсталиран влюбеният във властта химик.

Колеги на Денков от времето му на просветен шеф пък признават, че той е човек с огромно его и никаква самокритика, а това била и причината за битката в момента кой ще е външен министър. „Мрън-мрън” Денков просто нямал навика да приема пост, който според него бил по-долу от вече заеман от него, а докато това бил плюс за катеренето на научната стълбица, за държавата било пагубно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ