Цалапица се пренесе в Пловдив, жителите блокираха съда

169649996826259

Жители на Цалапица организират пореден протест днес заради убийството на Димитър Малинов. Протестиращите вече се събраха пред сградата на Прокуратурата в Пловдив. По-късно през деня в съда ще се гледа делото за укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови. Към момента двамата са в ареста.
Водещото искане на протестиращите е да не стартира делото преди довеждането на Бизюрев за разпит. Според тях единствено така, ще бъде разкрита обективната истина и няма да останат ненаказани и другите участници в жестокото убийство.Припомняме, че на предходен протест майката на убитият Митко сподели пред медиите, че преди дни единият от близнаците се обадил по телефона на свой приятел и му казал, че на 26 февруари излиза на свобода. Тя добави още, че разполага с кадри от охранителни камери, на които се виждат пет силуета заедно с този на Димитър Малинов. Кадрите са от момента, когато се смята, че е извършено убийството и по думите й може да става въпрос и за четвърти човек, който е бил свидетел и евентуален участник в престъплението.
„Рангел все още не е екстрадиран от Дания. Дори не е разпитан, а ще бъде даден ход на делото. На 25 януари ни беше казано, че до 10 дни това ще стане. Кой не си е свършил работата? Не искаме делото да започне, защото близнаците не са укриватели, а са съучастници в убийството. Дори това, че единият си е признал, че е присъствал от самото начало, е достатъчно. Били са четирима души. Двама са участвали в побоя, а другите двама са наблюдавали. Преди дни Валентин се обадил на приятели иказал, че днес излиза на свобода, а другият щял да излезе след 6 месеца. Затворниците си знаят присъдите”, заяви майката на Димитър Атанаска Бакалова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ