Пловдив отбелязва 3 март с концерти, поход и тържествена заря! ПЪЛНА ПРОГРАМА!

Пловдив-1

С молебен в катедралния храм „Света Богородица”, отслужен от Н. В. Пр. пловдивският митрополит Николай в 11.00 часа, тържествено честване пред паметника на Руските освободители на Бунарджика в 12.00 ч., панихида за загиналите за свободата на България герои на паметника на опълченците на Централни гробища в 13.30ч., в Пловдив ще бъде отбелязана 146-та годишнина от Освобождението от османско владичество и Национален празник на България – 3-ти март.

Официалното слово ще бъде произнесено от инж. Любозар Фратев – почетен гражданин на Пловдив. Водещ ще е един от най-добрите рецитатори в България – Христо Христов.

В церемонията по полагане на венци и цветя в 12.00 часа ще вземат участие представителен взвод, венценосци,  военен духов оркестър и комитет „Родолюбие“. И тази година преди началото на тържественото честване, членовете на комитет „Родолюбие“ отново ще поведат пловдивчани в „Поход на свободата“ – шествие до върха на Бунарджика, предвождано от копия от знамената на българското опълчение.
През деня по повод празника, Община Пловдив организира два концерта с вход свободен за пловдивчани и гости на града. Празничен концерт на Биг Бенд Пловдив, диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян може да чуете в 13.00 ч. на пл. „Стефан Стамболов“. В 16.30 ч. на същото място започва празничен концерт на Представителен духов оркестър на ВВС, диригент кап. Димитър Христов.

Вечерта на пл. „Централен“ в 18.30 ч. ще се състои тържествена проверка – заря по повод Националния празник на Република България – 3 март, с участието на военни формирования от гарнизон Пловдив. Официалното слово ще бъде произнесено от генерал – майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия. Диктор ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Петър Тосков.

Вижте програмата по часове:

3 март 2024 г., неделя

11.00 ч. Катедрален храм “Св. Богородица”,
Молебен, отслужен от Н. В. Пр. Пловдивския Митрополит Николай

12.00 ч. Паметник на руските освободители – Бунарджика
Тържествено отбелязване на 146-та годишнина от Освобождението на България и Национален празник на Република България

Официално слово – инж. Любозар Фратев – почетен гражданин на Пловдив, водещ – Христо Христов

Церемония по полагане на венци и цветя, с участието на представителен взвод, венценосци и военен духов оркестър

13.00 ч. Площад „Стефан Стамболов“

Празничен концерт на Биг Бенд Пловдив, диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян

13.30 ч. Паметник на опълченците – Траурен парк “Централен”  (бул.”Княгиня Мария Луиза “ №73)
Панихида за загиналите български опълченци. Полагане на венци и цветя, с участието на представителен взвод, военен духов оркестър

16.30 ч. Площад „Стефан Стамболов“

Празничен концерт на Представителен духов оркестър на ВВС, диригент кап. Димитър Христов

18.30ч. – пл. „Централен“

Тържествена проверка – заря по повод Националния празник на Република България – 3 март, с участието на военни формирования от гарнизон Пловдив

Официално слово генерал – майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия

Водещ – Петър Тосков

Желаещите да се включат в „Поход на свободата“ – шествие до върха на Бунарджика, заедно с членовете на комитет „Родолюбие“ да се явят в 11ч. на сборния пункт пред ресторант „Южен полъх“ , (бившия „Малък Бунарджик).



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ