От МС разкриха истината за Трети март: Нямаме инструкция за „тих бойкот“ на празника!

payimage-610677

Организираме честванията за Трети март, нямаме инструкция за „тих бойкот“ на празника. Така реагираха от правителството на информацията, че документ, подписан от премиера Денков и вицепремиера Габриел, съдържа инструкции за „тихо“ честване на националния празник,.

Правителството не е излизало с инструкция за „тих бойкот“ на Националния празник – Трети март, заявиха за медията от кабинета на вицепремиера Мария Габриел.

Такъв документ не е получаван и в ДПС, и в ГЕРБ, съобщиха от централите на двете партии.

Участваме активно в организацията на всички чествания така, както трябва, увери лично г-жа Габриел.

Както вече написахме преди час „Скандален документ, излязъл от Министерския съвет, се разпространява апокрифно в затворени фейсбук групи и в институции на местната власт, които ни сигнализираха.

Документът съдържа „Инструкции за отпразнуването на т. н. „Национален празник – 3 – ти март“ през настоящата 2024 година.

А целта му е: „Изкореняване на традиции и факти, свързани с мита „Освобождение на България от Османско иго“.

В „документа“ пише още: „2. Да не се популяризират и поощряват посещенията на паметници от рода на Шипка, Плевенска епопея, Цар Освободител и други подобни.

Да не се излъчват материали – художествени или документални филми, свързани с „Освобождението“.

Близките до властта масмедии да изготвят материали, омаловажаващи значението на „Руско-турската война от 1877-78 година“.

Лоялните към нашето управление и власт телевизии да не излъчват филми като „Пътят към София“, „София Вревская“, „Под игото“ и др., величаещи ролята на Русия и войната от 1877-78 година“.

Нищо от това не е вярно, заявиха категорично от управляващото мнозинство като подчертаха, че в напрегнатата ситуация някой се опитва да дестабилизира страната, играейки си с най-тънките чувства на българите.

Този път дойде светкавична реакция от управляващите, за да бъдат пресечени каквито и да е спекулации с честването на Трети март, предава Епицентър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ