Бойко Борисов довърши Денков: Цинично е! БТР-ите още са тук, а подаряваш мечове

бойко борисов 1

Това самоизтъкване пред западните ни партньори не мога да го разбера. БТР-ите са пуснати от МВР, но все още са си тук. А ние подаряваме мечове. Цинично е. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Самоволни, самохвални желаещи да се използват последните като кой където може да завари и да пътува, да пътува, да пътува“, каза Борисов.

„Всичко, което касае хората мина на заден план под темата Външно. Ние се превърнахме в пътуващи министри, от които научаваме какво се случва в България и с какво ще задължат парламента с какво ще го задължат. Министърът на отбраната Тагарев ни махаше от „Версай“. Европейският съюз няма намерение да изпраща войски в Украйна. Всякакви самоволни предложение, за да може някой да пътува, да пътува. Повтарям политиката не се прави в България. Този парламент е приел 4 решения, за да помогне на правителството да изпраща военна помощ на Украйна и са дали пълната възможност на Министерския съвет самостоятелно да предоставя военна помощ, но ние сме приели законите, за да се чувстват спокойни, каза Борисов. И изреди неизпълнени решения за предоставяне на помощ за Украйна. Много ясно искам да знаят колегите, че първо трябва да си изпълним досегашните ангажименти, а после да мислим за други“, каза лидерът на ГЕРБ.

Христо Гаджев пък припомни, че през август миналата година Тагарав е казал, че още на есен може да даде още 100 съветски БТР-а на Украйна. И беше категоричен, че те още са тук, както и ракетите.

Това е истински министър на туризма – да пътува, да гледа красотите на света, а пък тук дали перки, каза още Борисов.

Повече в такива сглобки няма да участваме, в рамките на 10 дни ние изготвяме едно коалиционно споразумение през Министерския съвет, защото ние се явяваме на парламентарни избори не за регулатори. В него ще има състав на Министерския съвет – договаряме се с тях- пропорционално според електоралната тежест. Защото ДБ имат три министерства- правосъдие, здравеопазване и туризъм. Аз ще предложа на Кирил Петков да започнем с КЗК и регулаторите, които са с 121 гласа, каза Борисов. Коалиционното споразумението на ГЕРБ ще бъде за следващите три години, а под него да се подпишат всички. Никой не ни е забил датата 6,7,8 март – Денков си дава оставката, когато е решил. Христо Иванов е казал днес, че до април имаме време, но се надявам по-рано да стане, каза още той. Бих подкрепил предложението за министър на европейските въпроси, защото министрите ще станат 20 и така ще станат 10 на 10, каза той. Обясни, че не е участвал в преговорите между Денков и Габриел.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ