Министерски спорове пречат на разширението на един от най-важните пътища в Пловдив

Костадин Димитров, кмет на Пловдив

Държавно делегираните средства, които Пловдив получава, са в много добър размер, каза в интервю за информационна агенция „Фокус“ кметът на Пловдив Костадин Димитров.

„Тук топката е в нашите ръце, трябва максимално да подготвим обществените поръчки и дейностите и да работим“, каза Димитров.

Той обаче изрази неудовлетвореност от факта, че има някои недоразумения между министерства, които в Пловдив се опитват да ги решат.

„Скоро ще имаме среща в министерството относно част от Околовръстното, където има осигурено финансиране и избран изпълнител, но заради някои спорове за 20-40 см, които попадат между терени на двете институции – МРРБ и НКЖИ, не може да се започне работа“, посочи Димитров.

По думите му несъгласуваността между институциите не води до резултат и не може да се започне работа.

„Ще настояваме проблемът да се реши и да можем да започнем работа. Остава и другатa част от Околовръстното, която се проектира. Сътрудничеството между местна и изпълнителна власт е отговорът на въпроса“, добави Димитров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ