Кметът Костадин Димитров превръща Пловдив в топ 1 туристическа дестинация

Костадин Димитров, кмет на Пловдив

Миналата седмица бях на терен и все повече чувам чужда реч от туристи и виждам туроператорите, които са в Стария град и по археологическите ни обекти. Това каза в интервю за информационна агенция „Фокус“ кметът на Пловдив по повод честите публикации в международната преса за града като туристическа дестинация.

„Ние ясно трябва да си поставим за цел да имаме повече места, които туристите да посещават. Да имаме добро обслужване на хотелиерския и ресторантьорския бизнес, така че те да дойдат пак при нас. Като пример за това може да дадем квартал „Капана“, където имаме местен бизнес на семейни начала. Там наистина има много добро ниво на обслужване и това ние трябва да го развиваме“, смята Костадин Димитров.

„Аз се радвам, че в най-скоро време, може би в средата на лятото, ще са готови Небет тепе и Източната порта, където ще може да покажем и на пловдивчани, но и на туристите, още повече от археологията на Пловдив. Това са стъпките – повече археологии, повече възможности за посещение.

Искам да поздравя и Природонаучния музей, където миналата седмица имаше една голяма опашка от посетители. Трябва да има обекти, където туристите да дойдат и да погледнат“, каза още пловдивският кмет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ