Фурор в ,,Стани богат“: 18-годишният Димо Стоянов сложи всички в малкия си джоб

стани богат

18-годишният Димо Стоянов показва страхотни знания в „Стани богат“. Той отговори на няколко въпроса за четирицифрени суми за секунди, без да ползва жокер. В излъчения тази вечер епизод ученикът от Електрото в Бургас бе представен от Ники Кънчев по следния начин: „Планът му е да завърши в националния военен университет специалност „Киберсигурност“ и да стане лейтенант. Чете дебелите книги на Карл Маркс, слуша маршове и класическа музика“.

Тийнейджърът призна, че има добри познания по история и география, като е участвал и на олимпиади.

Водещият установи, че гостът му е по-малък като възраст от предаването „Стани богат“. Ученикът показа добра обща култура още в началото, където Ники Кънчев го препитваше като учител с допълнителни въпроси.

Стигна се до първото питане над 500 лева: „Кой български владетел според изворите е пиел от чаша, изработена от черепа на византийски император?“

Вариантите тук бяха Крум, Кардам, Ивайло и Борис І.

„Отговор „А“ — Крум! След победата при Върбишкия проход Никифор І Геник е убит и Крум казва на неговия златарин да изработи чаша от черепа на византийския император. Това е от суеверие, което е казано от прабългарските обичаи – който пие от черепа на противника си, получава неговата сила. И така Крум е мислел, че ако пие от черепа на Никифор І Геник ще получи силата на император“, отговори Стоянов и продължи напред.

„Кой е вулканът, който унищожава античния римски град Помпей с изригването си през 79 година?“, бе следващият въпрос, а отговорите Етна, Везувий, Стромболи и Ейяфятляйокутъл. Димо маркира веднага Везувий и се качи нагоре към следващото питане, предава Vihrogon.

Тук той заключи 2000 лева като втора сигурна сума, а Кънчев го попита: „Кой астрономически обект в Слънчевата система не е наречен на божество от римската митология?“ — Харон, Сатурн, Марс или Юпитер. Ученикът веднага маркира Харон, което бе верен отговор.

Въпрос №9 бе „Къде е Фамагуста, прочута с едрите си звезди от стихотворението на Никола Вапцаров „Писмо“?“ Опциите бяха Филипините, Испания, Канарските острови и Кипър. Тук Димо се опря на тезата, че Вапцаров е бил моряк и смята, че е било нещо наблизо. Изключи един по един Филипините, Испания и Канарските острови, като се спря на Кипър и така продължи напред без да използва нито един жокер.

Въпросът за 5000 лева бе „Защо Мики Маус носи ръкавици?“ „Такава е тогавашната мода“, „За да е като човек“, „Заради хигиената“ или „Случайно хрумване“.

Стоянов каза, че е чувал, че анимационният герой първоначално е бил без ръкавици, но е станало някакво объркване, че са го нарисували с ръкавици и на Уолт Дисни му е харесало, затова продължил по същия начин. Все пак поиска „50:50“ и тезата му увисна, тъй като останаха вторият и третият вариант.

Ученикът реши да звънне на приятел – Надежда Ангелова от Айтос, която е учителка. Тя категорично му каза, че е „За да е като човек“. Участникът й се довери и така стигна до въпрос за 10 000 лева, но ще отговаря на него утре, тъй като сирената в студиото прозвуча.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ