Пловдивска активистка превзе трибуната в общината; изведоха я с охрана

пловдивска активистка

Пловдивчанката Мария Феркова създаде суматоха в залата на пловдивския общински съвет и наруши монотонния ред на заседанието още в началото му по-рано днес.

Феркова, която има гражданска позиция по всички разнообразни въпроси, касаещи обществения живот в Пловдив, е подала искане да се гласува генерално разрешение, с което й се разрешава да се изказва по актуални теми, без да иска всеки път разрешение. Желанието й беше подложено на гласуване и едва 4 съветници я подкрепиха със „за“, нито един не беше „против“, но 42 натиснаха бутона „въздържал се“.

Въпреки отказа, Феркова излезе на централния микрофон и отправи обвинения към председателя Атанас Узунов и общинските съветници, че не искат да чуят мнението на обикновените граждани.

Узунов я помоли да напусне подиума, но след отказа й беше принуден да извика охраната да я изведат. За да се въведе ред в залата обяви 5 минути почивка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ