Басейн в Плевен се превърна в токсично сметище – сее зарази и смрад. Жители са притеснени

басейн плевен

Басейн, който не прилича на басейн… Съоръжението, което някога е доставяло удоволствие, сега сее зарази и смрад! В плевенския квартал „Дружба“ жителите са притеснени, тъй като от доста време от мястото, на което едно време е имало чиста вода и детска глъч, се носи зловонна миризма, а наред с това и зарази, предава Лупа.

Различни животински видове вече обитават това място и се развъждат на воля, а през това време общината нехае. Това е нормално за цяла България, не само за Плевен. Явно някой чака да го прилапа по определен начин, а дотогава?

Навремето този басейн, един от десетките в града, е бил красив плувен комплекс, а много деца имат хубави спомени за него. И това е някъде до към 2004 г., когато е бил отворен. А това е резултатът от последните три декади разруха и управление в държавата, която се превърна в изостанала част от европейската империя с висока безработица.

Такива хубави басейни имаше навремето в Ловеч, в Полски Тръмбеш, а да не говорим за базата на ЦСКА в София, където преди години Таня Богомилова, където постави един от своите рекорди, се разплака като го видя. Имахме олимпийски надежди, а сега… Разруха!

Общината и министерството не могат да се разберат чия собственост са тези обекти. Абсурдна история, но никой не се наема да решава този ребус, по-важни са други приоритети, отколкото здравия дух в здравото тяло на децата на България.

За съжаление фактите са такива – в Плевен и около града е едно уникално сметище и опасни пътища…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ