Градският транспорт в Пловдив трън в очите на гражданите

автобус пловдив

208 сигнала са постъпили в институцията на Обществения посредник в Пловдив през 2023 година. Те са разпределени в 17 направление. Близо една четвърт от жалбите са в раздел „Транспорт и безопасност на движението“, който оглавява класацията. Това обяви в залата на местния парламент омбудсманът на Пловдив инж. Борислав Стаматов.
С 42 гласа „за“ общинските съветници приеха Годишния отчет на Обществения посредник в Пловдив през 2023 година.

Стаматов подчерта, че според гражданите автобусите са лоши, малки, неудобни и нередовни. Не се спазват разписанията, наблюдава се грубо отношение на шофьорите и кондукторите към пътниците, климатиците не работят, информационните табели на спирките не дават точна информация. „Градският транспорт трябва да се реорганизира кардинално. Град като Пловдив с половин милион души население трябва да има модерен градски транспорт, в който освен частните линии да има и линии на общинско транспортно дружество с три направления – едното да е електротранспортно и да е на базата на вече съществуващото дружество „Екобус“, второто да е в посока екологични автобуси и третото да е в посока към реализиране на S-бан и U-бан“, се казва в отчета на омбудсмана.

Второто място по брой сигнали заема ресор „Други“, а на трета позиция се нарежда „Устройство на територията, незаконно строителство“, следват „Социална политика“ и „Екологични проблеми“.

12 сигнала са постъпили във връзка с липса на вода и аварии на водопроводи през изминалата година.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ