Кметът на Дупница за Ивана: С това заболяване за нея телефонът е бил всичко! Търсим я в ромската махала

745-425-ivana

Търсенето на изчезналата 17-годишна Ивана продължава в ромската махала на Дупница. Това заяви пред „Телеграф“ градоначалникът Първан Дангов. След изчезването й бе сформиран кризисен щаб по издирването на момичето. Ученичката изчезна на 22 февруари. Тогава тя си тръгнала от училище, оставяйки телефона и раницата си. По-късно якето й бе открито преди тунела за главен път Е79. По думите на кмета именно в този район се намира махалата. „Връщаме се отначало“, каза Дангов.

Тормоз
Дангов коментира и реакцията на ръководството на училището, където е учила Георгиева. Директорката Виолета Стефанова обясни преди няколко дни, че Ивана не е тормозена в училище, а тя е тормозила децата с поведението си. Дангов определи изказването на директорката и на класната й ръководителка Весела Владимирова като „отвратително“. „Те в момента влизат в оправдателен режим. Как може директорката да казва, че Ивана била тормозила съучениците. То е обратното“, категоричен е той. Градоначалникът разказа, че момичето се принудило да подстриже косата си, защото са й залепили дъвка. „Тя е била натикана в ъгъла от съучениците си. Представяте ли си как се е чувствала, за да си хвърли телефона.

С това заболяване за нея телефонът е бил всичко – връзката й с външния свят“. Дангов бе категоричен, че ако се окаже, че в училището са бездействали, ще напише доклад до министъра на образованието. Той обясни, че Ивана е била заплашена от изключване заради поведението си, за което тя няма вина. „Получих информация за други два случая от същото училище. Директорката е действала по следния начин – има дете с проблемно поведение – изключваме го. Сталинският метод – има човек, има проблем, няма човек, няма проблем“, каза още той и допълни: „Докато в образоването продължава практиката парите да следват ученика, директорите ще искат да имат повече ученици, за да имат повече пари от държавата. Но такива, които им създават проблеми – не ги искат. Вижте колко е отвратително“, каза той.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ