Майката на убития Митко: На записи се вижда четвърти участник в убийството! Има скъсани показания

атанаска бакалова

Убиецът на Митко от Цалапица Рангел Бизюрев все още е в Дания, макар че двата месеца за неговата екстрадиция изтекоха. Близките на пребития до смърт младеж не знаят защо се бави връщането му, тъй като никой от разследващите органи не им дава обяснение за това. По силата на европейска директива Рангел трябваше да бъде върнат веднага, за да бъде разследван, и след това отново изпратен в Дания, където да го съдят за притежание на фалшиви документи. Не е ясно обаче защо това не е станало.

Майката на Митко Атанаска Бакалова разказа пред Lupa.bg, че от записите на камерите се вижда и четвърти участник в престъплението. „Не знам дали е разпитван и кой е той. Помолих кмета на Целапица да ми предостави записите, тъй като полицията не се беше интересува от тях. Занесох ги в Районното, за да се продължи разследването, иначе то щеше да бъде прекратено. Очевидно някой не иска истината да излезе. Научих, че хора, които знаят нещо по случая, са ходили в полицията да бъдат разпитани, но показанията им след това са били скъсани“, обясни Бакалова.

„Собственикът на фитнес залата в Цалапица ми каза два дни след убийството, че Рангел е търсил Митко, за да го пребие. Веднага се обадих на полицията и те нямаше как да не го потърсят. Намериха го на море в Слънчев бряг. През това време близнаците, които са му съучастници, „търсеха“ заедно с мен и хората от Цалапица сина ми. Според мен момчетата са останали в селото, за да разберат какво се случва и са осведомявали Рангел“, каза Бакалова.

Тя смята, че близнаците Борислав и Валентин са съучастници в убийството. „Носът на сина ми е бил счупен и според мен те са го направили. Все още не сме видели цялата експертиза за състоянието му, в което е намерен. Знаем само, че има счупени носна преграда и две ребра. Едва ли може да се умре от това. Вторият ми мъж и чичо му са били на разпознаването и са разбрали, че му липсват зъби. Лицето му е било в синини. Той е бил жив, когато са го заровили, издавал е звуци, наподобяващи хъркане. Вероятно се е борил за живота си“, предположи почернената майка.

По думите й преди да бъде пребит до смърт Митко, единият близнак го е карал да излезе от вкъщи, но той е отказал. Има втори разговор, но от приложение, който е променил решението му. „Възможно е да е свързано с момиче. Преди да бъде убит Митко, той си е писал всеки ден с Яница. След това изведнъж тя престава да му пише – нито на 21, нито на 22, нито на 23 юли… Сякаш е знаела, че е умъртвен. Поисках среща с бащата на момичето, но той отказваше, после се съгласи, но така и не дойде да се видим.

Писала съм до различни институции, дори и до президента за случая, всички ми отговориха с изключение на главния прокурор Борислав Сарафов и Районна прокуратура. Не може близнаците да бъдат дадени на съд за укривателство, а не за съучастие в убийство.

Сега всички с нетърпение очакваме Рангел да се завърне, за да разкаже какво е станало. Разследващите и прокурорите не работеха за разкриване на убийството, а за неговото прикриване. И тъй като вече няма горещи следи, се надяваме Рангел да проговори“, каза още майката на Митко.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ