Ученикът, направил фурор в Стани богат: Ники Кънчев искаше да продължим! Рядко срещат такива като нас

стани богат

18-годишният Димо Стоянов от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Бургас разказа пред Флагман.бг за еуфорията, с която са го посрещнали в първия учебен ден, след като бе излъчено участието му в „Стани богат“. Неговите приятели и съученици, учителите, както и директорът на училището Павлина Градишка признават, че също се вълнували заедно с него, събрали се в компютърен клуб в Бургас и заедно гледали представянето на младежа, който сложи в малкия си джоб десетки участници в предаването, в което ако не отидеш сигурен в своите знания и добра обща култура, това много си личи.

Днес съучениците не спират да хвалят Димо, гордеят се, че са приятели с младеж, който има такива знания.

„Доволен съм от себе си, защото хората го казват – то може да е лесно. Но това е от дивана. Като седнеш на стола, е различно – сценичната треска си оказва влияние. Мисля, че нямаше как да се справя по-добре“, споделя ученикът от Електротехникума в Бургас.

Съвсем скоро Димо обаче ще се сбогува с училището и ще последва мечтата си, тъй като през май месец ще бъде абитуриент. Той планира да кандидатства специалност „Киберсигурност“ в Националния военен университет, затова в момента усилено се подготвя.

„Има физически и психически тестове, които трябва да се преминат. Физическият е доста труден и затова преди училище обикновено ходя на фитнес, бягам и тренирам“, казва дванадесетокласникът.

Младежът вече е решил в какво ще вложи наградата си от 2 хиляди лева. Печелил е медали и купи от конкурси и състезания, но това е първата парична сума, която получава за свой успех.

„Първоначално имах много тъпа идея – с парите от „Стани богат“ да финансирам моето хоби – Airsoft. Смятах да си купя екипировка за него, но после си казах: „Трябва ми нещо по-необходимо. Например собствен автомобил, за да мога да се придвижвам до и във Велико Търново. Спрял съм се на кола и с помощ от семейството смятам да я закупя“, сподели Димо.

А на въпрос защо, докато неговите съученици помпат мускули и обикалят дискотеките, той е решил да предизвика себе си, като участва в кастинг за „Стани богат“, той отговаря така: „Решението си беше мое. От малък гледам „Стани богат” и винаги съм смятал, че е нужно да покажем, че в децата, в младите, все още има надежда. Да покажем, че сред младежите има хора с познания. Казах на майка ми, че като стана на 18 години се записвам на кастинг и няма как да ме спре. Тя дори не опита, а каза, че това е страхотна идея“, споделя още младежът от Айтос.

Той не отрича и че се е подготвял сериозно за участието заедно със свои приятели. Превъртял цялата онлайн игра няколко пъти за тренировка. „Но реалността не е като симулатора. На стола е доста по-напрягащо“, сподели Димо.

И отсега е категоричен: „Ще запомня за цял живот кой политик е нарисувал 550 картини и е написал книга за рисуването. Остана ми като голям спомен.“

А дали се е ядосал на Ники Кънчев, който бе доста емоционален в края на участието на Димо, младежът коментира с усмивка: „Няма такова нещо. Всички, които пишат в коментарите, че било грозно, че не било професионално – това не е така. Ники Кънчев е човек със сърце, хареса играта ми и това ставане от стола беше, защото той се ядоса, че не отговорихме правилно. Той искаше ние да продължим, понеже сме двама младежи, които рядко се срещат в такова шоу“, коментира звездата на Електрото в Бургас – 18-годишният Димо Стоянов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ