ГОРДОСТ! Григор Димитров оглави поредна престижна класация в мъжкия тенис

григор димитров

Българският тенисист Григор Димитров оглави поредна класация в мъжкия тенис. Най-добрият ни състезател в този спорт и номер 13 в света в момента е лидер сред играчите, родени след 1990-а година, които са достигали поне до четвъртфинал на турнири под егидата на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP Tour).

Бившият номер 3 в света и носител на 9 титли, който е роден на 16-и май 1991-а година, има общо 87 четвъртфинала като този показател нарасна и през този сезон 2024, предава ,,Фокус“.

В него Димитров стигна до титлата в Бризбън, игра финал в Марсилия и полуфинал в Ротердам, с което добави три достигания поне до четвъртфинал към статистиката си.

Второто място заема актуалният олимпийси шампион Александър Зверев. Германецът е роден през 1997-а година и най-вероятно ще задмине Димитров в бъдеще в това подреждане.

„Топ 3“ допълва бившият шампион от Откритото първенство на САЩ (US Open) през 2020-а година Доминик Тийм от Австрия, който е роден през 1993-а година.

Той има 76 четвъртфинала, но след тежката контузия, която лекува на дясната китка, бившият номер 3 в света не може да стигне и до тази фаза на даден турнир и най-вероятно няма да успее да задмине Димитров в бъдеще.

Веднага след тези трима е Стефанос Циципас. Гръкът не прави най-добрия си сезон, но е роден през 1998-а година и за неговите 25-години е играл на 70 четвъртфинала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ