Воден и транспортен ад в Пловдив

улица царевец в пловдив

Две аварии по водопреносната мрежа в Пловдив оставиха без вода стотици хора на улиците „Костаки Пеев“ 11 и „Митрополит Панарет“ 8.Нарушено е и водоподаването в село Старо Железаре.
Екипите на ВиК работят за отстраняването на повредите. Очаква се водата да бъде пусната до 17 часа днес.
Междувременно от общината съобщиха за затварянето на важен транспортен възел в Пловдив, който се очаква да предизвика небивал транспортен хаос в града под тепета.
Улица „Солунска“ в район „Западен“ ще бъде затворена за един месец от 5 март до 5 април заради ремонтни дейности по пробива „Модър-Царевец”.
В следващите дни се очаква окончателен вариант на организацията на движението в кръстовището на „Хаджи Димитър“, „Царевец“ и ул. „Солунска“. На него трябва да се изгради голяма шахта, която е свързана с Южния обходен колектор, а дейностите ще отнемат месец. В същото време и самото кръстовище трябва да се ремонтира. Там ще работят две фирми „Еко проект Пловдив“ през ВиК, както и консорциума между „Вейл конструкции“ и София Асфалт“ на Община Пловдив.
Очаква се движението по ул. „Царевец“ да остане непроменено, с изключение на възможността за преминаване на кръстовището по ул. „Солунска“, което обаче е едно от най-натоварените в града.
Автомобилният трафик ще бъде пренасочен по ул. „Равнища“ и бул. „Пещерско шосе“. Автобусите, които преминават по ул. „Солунска“, ще се движат по бул. „Пещерско шосе“, като предстои да бъде уточнено какъв ще бъде маршрутът им, а това трябва да се случи през седмицата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ